Segítséggel közlekedve

Ha a Parkinson-kór miatt már nem tudja a közösségi közlekedést használni és nincs autó a családban, akkor is megoldható a közlekedés egy kis segítséggel. Pénztárca kímélő megoldásként a BKK Midibusz szolgáltatása jöhet szóba, de van támogatószolgálat, taxi vagy akár mentő...

Betegszállítás

autó kisteherautó szállítás jármű gép gyógyszer motor mentőszolgálat kórház szolgáltatás vészhelyzet minibusz mentőautó haszongépjármű rendőrautó lakóautó gépjármű gyártmánya autóipari külső sürgősségi jármű egészségügyi ellátás sürgősségi ellátás

Betegszállítást akkor rendelhet el az orvos, ha a szükséges egészségügyi ellátás (orvosi vizsgálat, kontroll, gyógykezelés) másként nem biztosítható. Ilyenkor arról van szó, hogy a beteg csak speciális testhelyzetben szállítható; mozgásában korlátozott, járóképtelen, vagy egészségi állapota nem teszi lehetővé közösségi közlekedés vagy egyéb közlekedési eszköz használatát. A szállítást csak NEAK finanszírozású ellátáshoz biztosítják, az alapellátásra (háziorvosi ellátás, vagy a fogászati alapellátás)nem vehető igénybe.

Ki rendelheti el a betegszállítást?

 • A szakrendelésre történő beszállítást  a szakrendelésre szóló beutaló kiállításával egyidejűleg a beutaló orvos/háziorvos állítja ki.
 • A hazaszállítást, mivel külön szállításnak számít, külön kell megrendelni. Ezt a szakrendelő orvosa vagy a beutaló orvos/háziorvos is elrendelhet a beszállítással együtt.
 • Kúraszerű kezeléshez az első alkalommal a beteg orvosa rendeli meg a szállítást, a továbbiakban a kezelést végző intézmény orvosa.
 • A kontrollvizsgálathoz az ezt elrendelő szakorvos rendeli meg a betegszállítást. A háziorvos is jogosult erre, ha a kontroll csak hónapokkal később esedékes.

A szállítás betegszállítási utalvánnyal vehető igénybe, minden szállításhoz külön utalvány szükséges, melyet ugyancsak az orvos állít ki.

A NEAK által finanszírozott betegszállító szolgáltatók listája itt érhető el: http://www.neak.gov.hu/felso_menu/szakmai_oldalak/gyogyito_megeleozo_ellatas/alapellatas/mentes_beteg_es_halottszallitas/betegszallito_lista.html

A fenti honlapon szűrhető excel táblát is találhatnak a szolgáltatók területi ellátási kötelezettségéről.

Extra szolgáltatás:teljesítmény afrikai származású megegyezés fegyver ázsiai üzleti kaukázusi ünneplés vidám közelkép együttműködés kolléga együttműködés különböző európai kifejezés barátok barátság csoport kezek kéz-halom Segítség segítő kezek találkozó hivatal társaság emberek erő oldalnézet stacked hands stacking hands üzembe helyezés siker támogatás csapat csapatépítés csapatmunka együtt összetartozás bizalom egység néz nyugati ember munka munkahely munkaterület kéz ujj köröm kar hüvelykujj

A magán mentőszolgálatok vállalnak betegszállítást

 • ügyintézés
 • családi esemény esetén is

Természetesen az ilyen szolgáltatás térítésköteles:

pl.: http://jumbomed.hu/content/szolgaltatasok

Midibusz-szolgáltatás

 • Ez a szolgáltatás egy vonaljeggyel, vagy bérlettel vehető igénybe.
 • Regisztráció után a mozgáskorlátozott utasokat háztól-házig szállítják.

A speciálisan kialakított jármű előzetes bejelentés alapján  munkanapokon 5:30 és 23:30, hétvégén 8:00 és 16:00 óra között vehető igénybe.

A telefonszám: +36-70-390-34-14 munkanapokon, 8:00 és 16:00 óra között

A diszpécser visszajelzést ad az utazás lehetséges időpontjáról. Elsőbbséget élveznek az iskolába járók vagy valamilyen egyéb rendszeres szolgáltatásra utazók. A többi utasnál a szabad helyek függvényében a bejelentés időpontja alapján rangsorolják az igényeket.

https://bkk.hu/akadalymentes/mozgaskorlatozott/

Érdemes minél előbb bejelenteni az igényt, mert annál valószínűbb a kedvező elbírálás.

Támogató szolgálat

Támogató szolgálatok az ország minden részén találhatók. Szolgáltatásaik közé tartozik a betegszállítás kísérettel vagy anélkül. Ez a szolgáltatás nagyon népszerű, ezért a támogató szolgálatok leterheltek, így sokszor nehéz az időpont-egyeztetés.

A szállítás igénybevételéhez a térséget ellátó támogató szolgálathoz kell benyújtani egy kérelmet:

Csatolni kell hozzá a

 •   jövedelemről szóló igazolásokat;
 •  fogyatékosságot alátámasztó igazolást.

Ha az utazáshoz személyi segítséget is igénylünk (autóig és az autóból a célhoz), akkor

 • háziorvosi igazolást.

Szociális rászorultság alapján állapítják meg a szolgáltatásokért fizetendő térítési díjat. http://www.mbeinfo.hu/miben-tudunk-segiteni/szallito-szolgalat/

A személyi segítés díja: 400.- Ft/a személyi segítés minden megkezdett órája.

A délutáni/esti műszakban dolgozó személyi segítő térítési díja: 600.- Ft/a személyi segítés megkezdett személyi segítési órája.

A szállítás: 200.- Ft/ megkezdett szállítási kilométer

Autóbusz/taxi:

Ahhoz, hogy mozgássérültek szállítását hivatalosan vállalhassa egy cég, a járműv(ök)ön sok átalakításra  és annak hivatalos engedélyeztetésre van szükség. A következő cégek rendelkeznek mindezekkel.

Paratrans

http://paratrans.hu/

Gépjárművük fedélzetén mechanikus és elektromos kerekesszékek, valamint e-mopedek szállíthatók. Ezek rögzítésére szabványos berendezéssel rendelkeznek. Természetesen rámpa is található a busz(ok)ban. Budapesti székhelyű, de vidéki és külföldi utakat is vállalnak.

Díjszabás: kiállás Budapest területére 1000.- Ft.

Viteldíj: 250.- Ft/km

Vidékre vagy külföldre egyéni megállapodás szerint.

Várakozás: 2000.-Ft/óra

Reptéri transzfer 10.000.- Ft. + az esetleges parkolási díj.

Pályaudvari transzfer: 5000 Ft

Szállítás rendezvényre, színházba, koncertre oda és vissza az esti, késő esti órákban: 10000 Ft.

Az esetleges parkolási díjak a megrendelőt terhelik.

Huszártours

kerekesszékes szállítás

Kerekesszékesek szállítását vállalják bel- és külföldről bármilyen helyszínre (hévízi, vagy más vidéki gyógyszállodákba, programokra). Buszuk átalakítható belső térrel rendelkezik: a székeket összeforgatva asztallal vagy sorüléses változatban  a megrendelő kérésének megfelelően. A könnyebb felszállást elektromos lépcső segíti.

http://huszartours.hu/kerekes-szekes-buszberles-budapest

 

Guruló lábak

Ennek az alapítványnak az a célja, hogy  elérhető áron bármikor elérhető szolgáltatást nyújtson kerekesszéket használóknak. Korrektséget ígérnek áraikban, érkezésben és indulásban. Non stop működnek.

06/20 952 6313

Kiállási díj: 1500 Ft

Várakozási díj: 250 Ft/30 perc

Km díj: 200Ft/km

Reptéri transzfer:  10000 Ft/út

http://www.gurulolabak.com/

Nem találta meg amit keresett?
Itt tegye fel kérdését, vagy ossza meg tudását!

Mesélje el történetét!

Segítsünk egymásnak! Ossza meg velünk
személyes történeteit, tapasztalatait! Ha honlapunkon
talált hasznos információt, kérjük, számoljon be erről is!

Önkénteseket keresünk!

A honlap továbbfejlesztéséhez lelkes önkénteseket keresünk. Legyen Ön szakember, érintett vagy hozzátartozó, ha elég erőt érez magában ahhoz, hogy aktív részese legyen munkánknak, akkor kattintson ide!

hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!