Érdiek figyelmébe

Az Életfa Egyesület pozitív diszkriminációt harcolt ki az Érdi Önkormányzatnál a fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek számára.

Az érdi Életfa Csoport Egyesület azzal a javaslattal élt a helyi önkormányzatnál, hogy a fogyatékossággal élő gyermekeknek és felnőtteknek biztosítson pozitív diszkriminációt az egészségügyi ellátásban és a hivatali ügyintézésben. Az Önkormányzat elfogadta a kezdeményezést, így például az okmányirodákban biztosít megkülönböztetett bánásmódot az arra rászorulóknak.

Az Egyesület facebook oldalán elérhető, milyen szolgáltatásokhoz tartozik kedvezményes bánásmód , illetve az ehhez szükséges igazolványt (ami csak MÁK igazolvánnyal együtt érvényes) is itt lehet igényelni: https://m.facebook.com/eletfacsoport/

Mivel az Életfa Egyesület az érdi fogyatékos gyermekeket nevelő családok csoportja, ezt a kedvezményt csak az Érden lakókra tudta csak kivívni. Jó lenne, ha erre a pozitív példára támaszkodva más helyszíneken is sikerülne kivívni az odafigyelést, különleges bánásmódot.

További híreink

hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!