A Freekey bemutatkozik

A fogyatékossággal élők önrendelkezési jogát és önálló életvitelét támogató csoport a 0-24 órában elérhető személyi asszisztencia fontosságát hangsúlyozza.

Fogyatékos és nemfogyatékos emberekből álló csoport vagyunk, egyediségünk abban (is) megmutatkozik, hogy a fogyatékos személyek aktívan részt vesznek a folyamatok irányításában, emellett a döntésekben is vezető szerepet vállalnak

Alulról jövő kezdeményezésünk célja, hogy önrendelkező módon éljünk. Ez azt jelenti, hogy saját életünk irányítóiként dönthessünk a ránk vonatkozó és nekünk fontos kérdésekben: az alapvető szükségleteink kielégítésétől a szociális életben való részvételünkig. Tudományos és mozgalmi munkánk az ehhez szükséges szolgáltatásokat (személyi asszisztencia, megfelelő munkahely megtalálása, stb.) kívánja megszervezni és működtetni. Missziónk, hogy támogassuk a fogyatékos személyek önrendelkezését és emberhez méltó életét, aminek első lépése a személyi asszisztencia létrehozása. A személyi asszisztencia egy olyan szolgáltatás, ahol a fogyatékos emberek segítőket tudnak alkalmazni, akik akár 24 órában támogatják őket a fizikai szükségletekben, vagy ha szükséges, akár a döntéshozatalban is egyúttal. 

Szemléletünket tükrözi az is, hogy mi nem csupán állami felelősségnek tekintjük a fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedését. Társadalmi vállalkozóként célunk a privát szektor bevonása is, akik így a szolgáltatásainknak köszönhetően minőségi munkaerőhöz jutnak. 

Ha érdekel ez a téma és kíváncsi vagy a Freekey munkájára, kövess minket a Facebookon, az Instagramon és a Youtube csatornánkon, mert minél többen vagyunk, annál előbb válik elérhetővé ez a cél Magyarországon! 

 

További híreink

hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!