Inkontinencia APP

Az inkontinencia (vizelettartási probléma) sok mozgáskorlátozott embert érinthet. Problémát jelenthet ez mind a sztrókos, a szklerózis multiplexes, de a Parkinson kóros embereknek.

Ugyan a következő mobiltelefonos alkalmazást elsősorban nőknek fejlesztették ki, akiknek szülés után alakul ki az akaratlan vizeletvesztés, de mivel az INCOXIL nevű applikáció a minél pontosabb diagnózis felállítását és a terápia kiválasztását támogatja, segítségére lehet mozgáskorlátozott olvasóinknak is.

A cikkből idézve: “A mobiltelefonos applikáció lehetőséget ad az öntesztelésre, illetve, ha a beteg az eredményeivel, adataival felkeresi a háziorvosát, segítséget nyújt a szakembereknek a kórkép pontos diagnózisának felállításában, a terápiás lehetőségek meghatározásában.” A cikk teljes egészében ITT olvasható.

Az applikáció egyelőre IOS készülékre tölthető le, de a jövőben Android készülékekre is elérhetővé válik.

A WebOrvos cikke szerint “Az alkalmazást a DE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, valamint a Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaság (MAKUT) szakembereinek közreműködésével készítette el a Fempharma Kft.”

További híreink

hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!