Neurorehabilitáció Sopronban

Önkéntesünk, Moravcsik Andrea hívta fel figyelmünket egy olyan rehabilitációs lehetőségre, amely összetettségében nem sok helyen érhető el az országban.

Neurorehabilitáció Sopron

Tevékenységünk célja, az idegrendszeri betegségek tüneteinek a csökkentése, jobb életminőség biztosítása. Az önellátás vagy/és a munkaképesség elérése.

Mely tüneteket tudjuk befolyásolni kóreredettől függetlenül?

Az első helyre tenném a bénulásokat, mozgás meglassulását, a betegség előre haladásának a lassítását az ismételt kezelésekkel, az egyensúlyzavart, memóriazavart, különösen post-covid után, a különböző ataxiákat, koordinációs zavarokat, a perifériás idegek sérülése után kialakult bénulásokat.

Sikerrel gyógyítjuk beszédzavarokat, akár megértési, akár kifejezési nehézségen alapul. jó eredményt értünk el a nyelészavarok kezelésében. Ezekre tünetekre nincs gyógyszeres kezelés, és hagyományos fizioterápiával nem javíthatók.

A porckorong sérv (discus hernia) és fájdalmas ízületek csípő, térd hatásos fájdalomcsillapító kezelése rTMS-el.

A rehabilitációban nincs egy üdvözítő módszer, hanem több módszert együttesen kell alkalmaznunk a terápiás hatás elérésére.

Célunk a motoros tünetek, a kognitív zavar és az egyensúlyzavar együttes befolyásolása rTMS, tDCS stimulációval, mozgásterápiával, kettős feladat megoldásával akár motorosan, akár kognitív formában és az egyensúly fejlesztésével.

A Neurrehabilitációs központ munkáját legjobban a következő videó mutatja be:

Az általunk kezelt diagnózisok közül kettő:

  • Stroke (agyvérzés) utáni állapot
  • Parkinson-kór

Az alkalmazott terápiák:

  • rTMS

A változó elektromágneses tér áramot indukál az idegrendszerben. Az ismételt stimulusokkal  az idegrendszer regenerációja, mozgásbeindulás érhető  el a béna végtagban.

  • tDCS

A membránpotenciál megváltoztatásával terápiás hatást hoz létre. Felerősíti az rTMS hatását.

  • Antigravitációs helyzet:

Ebben a helyzetben indulnak be az aktív mozgások, így tanítható a járás, a fordulás. Többféle felfüggesztést alkalmazunk.

  • Dividat Senso

A kettős feladat megoldás (két feladat együttes végzése) javítja a memóriát és a döntéshozatali képességet, azaz a gondolkodást. Magyarországon egyedül mi foglalkozunk ezzel a terápiával.

  • Tyromotion

 Minden idegrendszeri betegségekben megjelenik az egyensúlyzavar, és a kognitív funkció zavara. Az egyensúly fejlesztésére és a memória, figyelem javítására számtalan feladatot tartalmaz az eszköz.

  • Masszázs

Ezek együttese vezet el a mozgásbeinduláshoz, fájdalomcsillapításhoz és izomlazuláshoz. A memória javítása egy fontos területünk.

Elérhetőség:

9400 Sopron, Major köz 3. – dr.habil.mallyjudit@gmail.com – +36 20 392 0031

A beszámolót és a képeket Moravcsik Andrea bocsátotta rendelkezésünkre.

További híreink

hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!