Segítő kutya mozgáskorlátozott embereknek

A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület olyan kutyákat képez ki többek között, akik mozgásukban korlátozott emberek életét könnyítik meg. Terápiás kutyáik pedig a gyászfeldolgozás folyamatát segíthetik.

A 2011-ben alapított egyesület (NEO MSKKE) egyik fő célja a fogyatékossággal élő emberek érdekképviselete és társadalmi beilleszkedésének elősegítése speciálisan képzett segítőkutyákkal.

Segítőkutya

A mozgássérült-segítő kutya azon kívül, hogy lelki társa lesz gazdájának, segíti őt a mindennapokban tárgyak megkeresésével, meghatározott helyre szállításával, ajtó nyitásával, cipzár felhúzásával, hogy csak néhányat említsünk a sok közül. A kutyák betaníthatók különleges helyzetek jelzésére is, mint az alacsony vércukorszint, várható epilepsziás roham, vagy glutén jelenléte.

Terápiás kutya

Magyarországon már elterjedt az állatokkal végzett terápia, mely megvalósulhat egyéni és csoportos formában. A kutya visszaadhatja a beteg önbizalmát, csökkentheti a bezárkózást, depressziót, segíthet eltemetett érzések, szorongások kimondásában. Ezzel nagymértékben hozzájárulhat a lelki gyógyulásukhoz.

A kutyák kiképzése

A kutyákat kezdettől fogva a jövendőbeli gazdinak neveli az egyesület, a kiképzés során is sűrűn találkozva a leendő tulajdonossal.

Segítő kutyáért való jelentkezés:

e-mail: info@segitokutya.net

Terápiára való jelentkezés

email: flora.nemes@gmail.com

További információ az egyesületről és a jelentkezésről.

További híreink

hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!