Anett, Budapest

Nagy szükségem volt arra, hogy a váratlan helyzetben gyorsan tudjak tájékozódni, mik a lehetőségeim. Nagy segítséget jelentett az Életrevalók honlapja.

 

A vidéken élő édesanyám összeesett a koronavírus ideje alatt. Éjjel történt, s mivel egyedül él, több órát töltött a földön, amíg megérkezett hozzá az ebédet szállító segítő.

Édesanyám még akkor is zavart volt és nem tudta használni az egyik oldalát, amikor értesülve a dolgokról, leutaztam hozzá. Megijedtem, hogy esetleg agyvérzése volt, de szerencsére a féloldali tünetek hamar elmúltak. Ennek ellenére nem volt képes a lábára állni, saját lábán segítséggel sem tudott a fürdőszobáig elmenni.

Elgondolkodtam, vajon mi lesz most? Fel kell hozzam Budapestre magamhoz vagy a megszokott környezetében keressek neki segítséget? Bárhogy is döntsön a család, valamire szüksége lesz, hogy mozgatható legyen. Nem tudtam hova nyúljak, mit keressek.

Nagy szükségem volt arra, hogy a váratlan helyzetben gyorsan tudjak tájékozódni, mik a lehetőségeim. Nagy segítséget jelentett az Életrevalók honlapja.

Először a kerekesszékeket néztem meg. Mi alapján válasszak, ki írhatja fel? A családorvos ugyanis mondta, hogy ő nem jogosult felírni.

Megtaláltam a kerekesszéket és végül szerencsésen elintéződött a felíratása is. Végignéztem az Otthonápolás eszközeit, hiszen arra kellett számítanom, hogy szükségem lesz néhányra. Szerencsére édesanyám állapota javult, nem kényszerült ágyba, s a család úgy döntött, hogy abban a környezetben marad, ahol 80 éve lakik. Ha tovább romlik az állapota, újragondoljuk a felköltöztetését.

Sok hasznos információt szereztem a honlapot böngészve! Köszönöm!

 

További történeteink

"Kenyeres Csilla mesélte el történetét a hőn áhított bicikli megszerzése után."

Bővebben

"Kriszta több évtizedes konduktori munkája során megtapasztalta, milyen fontos szerepe van az információnak, hiszen minden család tele van kérdéssel és kétséggel, amikor valaki közülük mozgáskorlátozottá válik. Érett benne egy jól használható információs honlap készítésének gondolata."

Bővebben

user

"Írja meg nekünk a történetét! Bármire kíváncsiak vagyunk, amit megosztana velünk!"

Bővebben

Kulka János Fotó:Schiller Kata

"Kulka János vagyok. Szeretném felhívni az Önök figyelmét  az ÉLETREVALÓK honlapra."

Bővebben

hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!